Brazilian Jiu Jitsu

   

Jiu Jitsu Brazilian, cunoscut şi ca BJJ, după prescurtarea din limba engleză (Brazilian Jiu Jitsu), este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol şi care prin folosirea tehnicilor articulare şi a strangulărilor îl forţează pe oponent să renunţe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii şi în special a pârghiilor, în dauna atributelor fizice (greutate, forţă explozivă, alonja, etc.), un practicant fără atribute fizice de excepţie are şanse de reuşită ridicate în luptă, în faţa unui adversar superior din punct de vedere fizic. Stilul a fost creat la începutul secolului 20 de către familia Gracie, în Brazilia. BJJ-ul poate fi practicat şi pentru auto-apărare alături de late tehnici de lupta corp la corp, pentru aspectul competiţional (gi şi no gi) sau pentru competiţiile de arte marţiale mixte (Mixed Marţial Arts sau MMA).

(sursa - http://ro.wikipedia.org)

 

       

 


          

     

Clubul sportiv VIPGUARD  este afiliat la cel mai prestigios club de B.J.J şi M.M.A. din ţară - ABSOLUTO, condus de Tudor Mihăiţă - prima centură neagră în BJJ din ţară şi pionierul acestui sport în România.

Împreună cu Absoluto şi cu alte cluburi ce au drept scop obţinerea performanţelor sportive, am creat o asociaţie ce reprezintă interesele BJJ-ului românesc atât în ţară cât şi peste hotare.

 

Asociaţia PRO BJJ, este sigura organizaţie de profil din ţară care are drept scop dezvoltarea următoarelor direcţii:

   

 

  • dezvoltarea BJJ-ului la nivel naţional prin diferite programe: seminarii, stagii de pregătire, stagii de arbitraj, etc.
  • organizarea de competiţii la standarde ridicate
  • conceperea de programe de promovare a BJJ în media (www.probjj.ro)
  • crearea unei baze de date a tuturor practicanţilor de BJJ din România pe niveluri de gradare.

 

 

                    VIPGUARD  ABSOLUTO Tecuci - grupa competiţională de BJJ

 

     


 

ANTRENAMENTELE DE BJJ SE DESFĂŞOARĂ ÎN ZILELE DE LUNI DE LA 20.30-22.00, JOI DE LA 20.00-21.30 ŞI VINERI DE LA 20.30-22.00.

 


 

 

 

Inscrie-te aici
Vezi pagina noastra de facebook